Hoewel New Adult over is komen waaien vanuit de Engelstalige boekenwereld, is het ook in Nederland een belangrijk genre. Én er zijn zelfs een aantal Nederlandstalige auteurs die New Adult schrijven. In deze blog laat ik je kennismaken met een aantal.

Mariëlle Brouwer

Mariëlle begon haar boekencarrière met de Structure serie. Een band met meerdere leden geeft genoeg stof voor een boekenreeks en inmiddels is het vierde boek verschenen. Haar boekomslagen zijn om bij weg te dromen, om nog maar niet te spreken over de inhoud. Ieder bandlid heeft een andere persoonlijkheid en een eigen verhaal… Daarnaast bespreekt Mariëlle andere boeken op haar boekenblog!

 

Liz Hartevelt

Liz is al jaren fervent boekblogger, maar was daarnaast ook bezig met het schrijven van New Adult. Haar eerste boek Ongetemd kwam vorig jaar uit en dit jaar verscheen het tweede deel in de serie, Verwilderd. Liz’ verhalen gaan vaak over twee mensen die niet op elkaar lijken qua persoonlijkheid, maar juist daarom zo goed bij elkaar passen.

 

Miranda Hillers

Met al meer dan tien boeken op haar naam is Miranda een echte dinosaurus in boekenland. Haar catchphrase is dat ze romantische verhalen schrijft met een twist. Haar fanbase is zo toegewijd dat ze zelfs de mystery award van The Indie Awards heeft gewonnen voor meeste nominaties. Haar nieuwste boekbaby is Levi.

 

Cecilia Campos

Cecilia heeft al meerdere boeken geschreven. Haar verhalen lopen altijd goed af en ze laat je verliefd worden op stoere mannen. Sinds kort zijn haar boeken zelfs beschikbaar als audioboek bij Storytel!

 

Stefanie van Mol

Stefanie begon te schrijven aan de Full moon reeks en won voor het eerste boek de titel Brave New Book van het jaar 2016. Inmiddels is de reeks uitgegroeid, en het is niet eens haar enige reeks! Ze is daarnaast haar eigen uitgeverij begonnen om ook andere auteurs uit te geven.

 

Lis Lucassen

Lis heeft al meerdere New Adult boeken geschreven. De boeken spelen zich veelal af in het exotische buitenland en zijn heerlijke zomerreads. Ook Lis heeft haar eigen uitgeverij, Tinteling Romance.

 

Wil je meer New Adult? Word dan lid van de Facebookgroep die draait rond dit genre.
En ken je nog meer NA auteurs die in het Nederlands schrijven? Laat het weten in de comments!

 

Psst. Ik ben zelf ook NA auteur. Heb je mijn nieuwste boek al gereserveerd en meegedaan met de winactie?