Vroeg√Ęh keek ik al graag films. Hoewel het nu vaak gewoon een reguliere avond is met Netflix en een dekentje op de bank, was een film kijken vroeger een hele happening. Je haalde hem uit de videotheek of kocht een dvd, zette een zak chips en wat fris klaar, ennn play.

Vandaag wil ik mijn favoriete films van vroeger met je delen, in willekeurige volgorde. Maar de favoriet staat aan het eind ūüėČ

Tijdens het zoeken naar leuke clipjes hoorde ik weer al die muziek van vroeger! Ik heb meteen een playlist gezocht op Spotify en hoewel ze er niet allemaal in staan, is het sowieso leuk om te luisteren! Zoveel nostalgie in één playlist.


En dan nu: de films! Er missen nog zoveel, want terwijl ik deze films op een rij zette bedacht ik er nog minstens tien, maar het moet ergens ophouden, haha.

 1. Bring it on
  I said BRRR it’s cold in here. De ultieme klassieker. Spirit Fingers. Moet ik nog meer zeggen? Deze kennen we toch zeker allemaal?

 2. 10 things I hate about you
  Herinner je je Heath Ledger nog? Die coole dude die hij was voordat iedereen hem kende als the joker? Wij meiden kennen hem van deze film, waarin hij de meest romantische serenade ooit bracht.

 3. Crossroads
  We waren allemaal fan van Britney Spears, geef maar toe. Haar zien shinen in deze film was destijds fantastisch. Geen idee wat ze nu allemaal uitspookt, maar deze film is echte nostalgie. Vooral…¬†de sing a longs in de auto.

 4. Coyote Ugly
  Een van mijn grote favorieten. Dit was een van de films waarvan ik het grootste deel wel mee kon babbelen (degene die ik echt helemaal kende komt nog). De muziek van Leann Rimes, de onschuldigheid van Violet en dan mr. O’Donnell… Maar deze monoloog had ik om een of andere reden h√©lemaal uit mijn hoofd geleerd.

 5. Save the last dance
  De eerste echte dansfilm. Twee werelden die samenkomen, een trauma, een liefde, een beetje actie… Wat wil je nog meer in een tienerfilm? Julia Stiles was echt een icoon en in deze film waren we allemaal jaloers op haar. Am I right? Net als in 10 Things, trouwens… en misschien elke andere film waar ze in zat.

 6. Princess Diaries
  Van lelijk eendje naar prachtige prinses. Hoewel de boodschap natuurlijk vrij verkeerd is, was dit destijds de perfecte make-over film. Meer mensen die als kind nooit begrepen waarom Mia geen prinses wilde zijn???

 7. The Lizzie McGuire Movie
  Ik zal het maar gewoon eerlijk zeggen, ik was groot fan van Hilary Duff. Haar liedjes kan ik waarschijnlijk nog steeds meezingen en als vaste kijker van Lizzie McGuire was deze film voor mij een succes. Voeg daar een dubbelganger en een dramatisch eind m√©t lied aan toe… Klassieker.

 8. Freaky Friday
  Ik was iets minder fan van Lindsay Lohan – vroeger moest je tussen de twee kiezen – maar vond deze film wel erg leuk. Alles met Chad Michael Murray was al vrij snel goed, natuurlijk… #OneTreeHill

 9. Legally Blonde
  Ja, wat moet je zeggen over een film als deze? Het was een heerlijke powerfilm waarin Elle haar krachten liet zien op het moment dat het nodig was. En zelfs nu, als je nog eens een goede dosis motivatie nodig hebt, is dit hét clipje om te kijken.
  Een tijd terug is er ook een musical geweest van Legally Blonde! Staat helemaal op Youtube <3

 10. A Cinderella story
  Niet Another Cinderella Story. Niet Once Upon a Song. Niet Cinderella. Maar gewoon die ene met Hilary Duff én Chad Michael Murray. Deze film heb ik vroeger minstens twintig keer gekeken. Minstens. O en weet je nog dat leuke blauwe telefoontje dat ze had? En die beste vriend die altijd audities had? En die charmante stiefmoeder die jaren later opdook in 2 Broke Girls? En haar zolderkamer waar ze mailde met de meest populaire jongen op school?
  Ja, ik ben fan. Nog steeds.

Een special mention voor Mean Girls. Natuurlijk zou hij in de lijst moeten horen, maar ik heb hem eruit gekickt zodat ik tien had in plaats van elf ūüôā

Vertel me! Welke films missen hier? Wat is de film die jij minstens 20 keer hebt gezien? In de tijd van dvd’s moet dat er toch in ieder geval √©√©n zijn. Ik hoor het graag.