Ik had al zo veel over The 4-hour work week gehoord – een aantal mensen die ik inspirerend vind hadden hem al aangeraden in filmpjes, blogs, posts en meer – maar ik had hem nog steeds niet gelezen. Nadat hij al tijden op mijn lijst stond om nog te lezen, ben ik erin begonnen met de hoop dat het mijn leven voorgoed zou veranderen.

Nou goed, het veranderde mijn leven niet echt, maar het boek bevat wel veel héle nuttige tips. Het is vooral heel praktisch en als je het nodig hebt dat iemand je echt even vertelt wat en hoe je iets moet doen, dan is dit een perfect boek voor je.

 

Het idee

In dit boek staat het idee centraal dat de mensen die tegenwoordig rijk worden, dit doen aan de hand van een aantal principes – vooropstaand het automatiseren van inkomen. Het idee is dat je een aantal inkomensstromen opstelt waar je vervolgens niets meer aan hoeft te doen, ofwel door het uit handen te geven, of omdat er gewoon geen werk meer aan te pas komt.

Daarnaast worden er ideeën gegeven om je uitgaven te beperken – zoals het wonen in Azië, waar de huur een stuk goedkoper is dan in het dure Westen. Al met al worden in het boek heel veel leuke ideeën gegeven om je leven net wat anders in te delen, maar ook om je huidige leven een stuk efficiënter te laten verlopen.

 

Verkeerde timing

Hoewel ik het een super nuttig boek vond, merkte ik toch dat ik er vaak doorheen scrolde voor het volgende hoofdstuk, omdat veel voor mij nu niet van toepassing is. Als je een baan hebt met veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid, is het erg nuttig. Ook als je een eigen bedrijf bent gestart en op zoek bent naar meer inkomen of meer mogelijkheden om werk uit handen te geven/ er minder tijd aan kwijt te zijn.

Hoewel ik hoop dat dat voor mij op den duur van toepassing gaat zijn, heb ik nu een fulltime baan met weinig vrijheden en is er nog niets in mijn bedrijf dat ik uit handen kan geven (vooral omdat ik er nog geen geld voor heb, haha).

Ik ga The 4-hour work week over een paar jaar zeker herlezen!

The 4-hour work week