Op 15 april 2017 verscheen het e-book van Circus Cesaria. Ter ere van deze gelegenheid organiseerde ik een Facebook Party, waarin ik tussen 8.00 en 20.00 elk uur een winactie hield en dingen weggaf (het boek, of een cadeaukaart van bol.com).

En wauw. Het oversteeg alle verwachtingen.

Ik had veel ideeën voor de release van het e-book van Circus Cesaria en ik was heel tevreden met de dagplanning van de Facebook Party. Maar je kunt niet plannen wat voor respons je gaat krijgen.

De dag voor de lancering was ik nog lichtelijk gestrest met iemand aan het appen over de Q&A tijdens de lunch. “Wat als niemand om 10.00 vragen stelt en het een monoloog wordt?” Nou, daar hoefde ik me dus eigenlijk niet druk om te maken. Al vanaf de eerste minuut werd er volop geliked, werden er reacties achtergelaten en werden posts gedeeld. Ik heb de hele dag met een glimlach door de reacties gescrold (terwijl ik de was deed – het voordeel van een digitaal feestje in je eigen huis). De likes van de pagina vlogen omhoog en de glimlach op mijn gezicht was permanent.

 

Live op Facebook

De LIVE sessies waren nieuw voor mij, maar ik vond ze erg leuk. Tuurlijk, in het begin voelt het even alsof je een presentatie gaat geven en ik moest echt even in een flow komen, maar toen ik er eenmaal inzat vond ik het erg leuk om op die manier mijn gedachten te communiceren. Ik heb altijd al wat gehad met filmpjes en sluit ook niet uit dat ik in de toekomst nog eens ga vloggen. Laat het me weten als dat je leuk lijkt – want ik doe die dingen niet voor mezelf, maar voor nu houd ik het op schrijven 🙂

 

Niet alleen voor mij

Ik vond het erg belangrijk dat, hoewel deze dag natuurlijk ter promotie was van het boek, ik niet de enige zou zijn die er iets aan zou hebben. Ik wilde dat iedereen nadacht over dingen waar ze dankbaar voor waren, want ik ben zelf dagelijks zo dankbaar. Ik wilde dat ze nadachten over mensen om wie ze gaven en ook voor hen mee zouden doen – niet alleen voor zichzelf. Ik wilde het stimuleren dat men elkaar complimenten zou geven. En die mopjes om zes uur waren gewoon erg leuk om te lezen.

 

De circus Quiz

Mocht je het gemist hebben, ik heb ook de Circus Quiz gelanceerd. De officiële en uiterst serieuze Circus quiz in Buzzfeed stijl, waarbij je kunt ontdekken wat jouw rol zou zijn als je in het circus zou werken. Helaas kun je hem nu niet meer doen, maar geloof me: hij was epic. 

En natuurlijk is deze post niet compleet, als ik niet vermeld dat het boek dus nu overal beschikbaar is. Je kunt het bestellen bij alle grote kanalen en waar precies, dat vind je op de pagina van het boek.

Ik wil iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan het succes van mijn wereldcircusdag heel erg bedanken. Ik zal jullie enthousiasme nooit vergeten en ik weet zeker dat ik dit soort evenementen vaker ga doen.

Maar natuurlijk niet te vaak. Het moet wel leuk blijven 🙂

Circus Cesaria verkrijgbaar