Ik ben geen fan van chicklit. Normaal gesproken vind ik het boeken met onintelligente hoofdpersonages, waarvan het plot gebaseerd is op één groot misverstand dat verholpen kan worden door één goed gesprek, waarin mensen gewoon eerlijk zijn. Ik vind het vaak wat ongeloofwaardig en dat heeft ervoor gezorgd dat ik eigenlijk al jaren geen chicklit meer heb gelezen. Tot Short Stories of a Single Girl.

 

Allereerst: Simone is awesome

Ik heb Simone eerder dit jaar leren kennen en ze is al snel een van de meest inspirerende mensen geworden die ik ken. Het is altijd een genot om met haar te sparren over nieuwe ideeën of geheime projecten die we samen starten (#secretproject #comingsoon). Maar naast het platform dat ze opgericht heeft voor Indie-auteurs (The Black Sheep Indie), schrijft ze zelf natuurlijk ook!

 

Short stories

De titel zegt het al, dit boek bestaat eigenlijk uit een aantal hoofdstukken die allemaal een eigen verhaal vertellen, maar samen een groter geheel volgen. Het gaat over een single meid die de wereld van daten ontdekt en daarmee allerlei horrorscenario’s in geuren en kleuren vertelt. Het zorgt er voor dat je makkelijk steeds één hoofdstuk kunt lezen, maar de prikkelende eerste zinnen van elk hoofdstuk laat je eigenlijk snakken om steeds verder te lezen.

“Als hij die nacht net zo veel vastberadenheid had getoond, waren we misschien nog ergens gekomen. Of op z’n minst, een van ons.”

Inhoud

Hoewel Short Stories of a Single Girl veel hilarische stukken en zinnen bevat, is het geen oppervlakkig boek en zijn de personages niet dom. Soms naïef, oké. Maar erg relatable. Ik heb me echt ontzettend vermaakt met het lezen van dit boek en is absoluut een boek dat zo door een gevestigde uitgever uitgegeven had kunnen worden.

“Ik voelde me als een kind dat ernaar snakte om alleen de straat over te mogen steken, maar eenmaal aan de overkant, totaal geen idee had waarom ze er zo nodig naartoe had gewild.”

 

Dit is echt een héérlijk boek voor in de vakantie, als je aan het zwembad ligt. Of als je niet op vakantie gaat en thuis op de bank wilt genieten van een heerlijk verhaal. Of als je in de trein/bus/tram/metro zit op weg naar je werk. Of… Je snapt het al, het is gewoon altijd een goed idee om dit goede boek te kopen en te lezen. 

En geloof me, als ik zeg dat ik een chicklit goed vind, dan is het goed.

 

Short stories of a single girl