Het is 2017. Kunnen jullie het geloven? Ik nog steeds niet.

De eerste dag van het nieuwe jaar is er een voor een nieuw begin. Wellicht had je na een brakke 1 januari het goede voornemen om nooit meer te drinken. Misschien heb je andere voornemens die je dit jaar echt eens wilt gaan uitvoeren.

Ik heb geen voornemens voor mijn schrijven, maar ik heb wel doelen. Ook voor mij is 2017 een begin. Hoewel ik in 2016 de eerste stappen heb gezet, wordt 2017 het jaar waarin het allemaal gaat gebeuren. Wat precies? Dat zal ik je vertellen.

Ik hoop niet dat je zit te hopen op een te optimistische post waarin ik de wereld vertel dat ik aan het eind van het jaar bestseller auteur ben. Dat gaat niet gebeuren. Hoewel ik altijd positief ben, ben ik ook realistisch. Maar ik heb wel doelen en ik ga een heleboel dingen ondernemen in 2017. Ik houd het in deze post bij de eerste helft.

Doel 1 – Circus cesaria

Het is sommigen van jullie misschien al opgevallen, maar de omslagfoto van mijn social media is al sinds kerst veranderd. Circus Cesaria is de naam van mijn tweede roman.

Het doel is om in april 2017 de tweede roman uit te geven. Waar het precies over gaat, houd ik nog even geheim (een circus???). Wel zal er zeer binnenkort een oproep komen voor beta-lezers, wat je de kans geeft om dit boek te lezen, maanden voordat het uitkomt. Mocht dit je interesse wekken, houd dan Twitter en de Facebookpagina in de gaten.

Dit eerste schrijfdoel is tevens het belangrijkste doel. Maar zeker niet het enige.

Doel 2 – Voor altijd twintig verspreiden

Zoals je misschien al wist, is de eerste roman, Voor altijd twintig, gratis beschikbaar via deze website. Dat blijft ook zo. En ik wil graag dat veel mensen het lezen. Daarom is het tweede doel om te zorgen dat zo veel mogelijk mensen Voor altijd twintig downloaden.

Doel 3 – Sunny Hill Books oprichten

Ik ga de boeken zelf uitgeven en hoewel ik dit niet ga doen via een traditionele uitgeverij (want modern en origineel en vooruitstrevend zijn heeft ook wat), ga ik het wel doen middels een eigen bedrijf. Ik zal daarom het bedrijf Sunny Hill Books starten, en onder die naam zullen de boeken gaan verschijnen.

Doel 4 – Een baan vinden

Hoewel het niet met schrijven te maken heeft, is het wel relevant om mijn plannen voort te kunnen zetten. In maart ben ik afgestudeerd en heb ik twee bachelordiploma’s op zak. Uiteraard zou ik vanaf dat moment het liefst fulltime gaan schrijven, maar dan komt dat realisme van mij weer om de hoek kijken. Er moet dus een baan gevonden worden en het schrijven zal gebeuren in alle uren daaromheen. De werken die in 2017 gepubliceerd gaan worden, zijn al grotendeels geschreven, dus tijd is er genoeg! (wacht, gebruikte ik nou meervoud???)

Subdoelen

Deze doelen hebben alledrie een aantal subdoelen, die ik hier niet allemaal uiteen ga zetten. Het moet wel leesbaar blijven 🙂

Ik ben benieuwd naar jullie doelen voor 2017. Wellicht heb je ook schrijfdoelen? Of leesdoelen? Maar ook als het iets compleet anders is, ben ik heel benieuwd!

Schrijfdoelen eerste helft 2017