Begin januari kwam een van de eerste blogs online en in deze blog heb ik verteld wat mijn doelen waren voor het eerste halfjaar van 2017. Je kunt het hier teruglezen.

Inmiddels is het juli, wat betekent dat er zes maanden verstreken zijn en het tijd is om terug te blikken op het afgelopen half jaar. Het is vreemd hoe mijn mindset is veranderd. Nu ik de doelen teruglees, realiseer ik me dat ik in het begin echt klein dacht.

Mijn doelen (die ik niet gedeeld heb) waren om 300 volgers op Twitter te krijgen, 200 likes op de Facebookpagina en 100 mensen op de mailinglijst (door het aanbieden van gratis content). De huidige statistieken:

Twitter: 435 vrolijke volgers

Facebook: 393 lieve likers

Mailinglijst: 1.158 awesome abonnees.

Hoewel het nu normaal is geworden, had ik in januari niet van deze cijfers durven dromen. Ik had ze al helemaal niet op papier durven zetten. Maar nu ze er zijn, begin ik steeds groter te denken.

Laten we beginnen met terugblikken op de concrete doelen (spoiler alert: ik heb ze allemaal gehaald).

 

Doel 1 – Circus Cesaria

Mijn doel was om Circus Cesaria uit te geven. Ik had geen doelen gesteld omtrent verkopen of het aantal recensies, ik wilde gewoon dat het boek er kwam. Dus ik moest een omslag regelen, een redacteur zoeken, een drukkerij kiezen. En dat is allemaal gelukt – Circus Cesaria is een boek. Een echt boek. Zo een die je vast kunt houden. Waar een colofon in staat. Waarvoor ik een dankwoord mocht typen. Een boek dat mensen kopen.

De recensies zijn het grootste cadeau omtrent dit doel, want hoewel ik dit zelf natuurlijk op weg heb geholpen, heeft het boek al ontzettend veel recensies op plekken zoals bol.com, hebban.nl en goodreads.com. Ook hebben veel boekbloggers er aandacht aan besteed en ik denk nog steeds af en toe glimlachend terug aan die ontzettend leuke Facebook Release Party.


Over Circus Cesaria

Haar schrijfstijl verraste mij nog het meeste. Vaak is de schrijfstijl in een van de eerste boeken nog een beetje zoekend, maar ik had echt het idee dat Sanne Hillemans vrij goed wist wat ze wilde. Ze schrijft duidelijk en is niet te langdradig met de mooie en romantische momenten. Vaak heeft een boek dat in eigen beheer is uitgebracht een bepaald imago. De boeken zouden vaak niet goed zijn en vol spelfouten zitten. Sanne laat daarentegen zien dat het ook anders kan.

Lees hier de volledige recensie

– ADORABLE BOOKS

Doel 2 – Voor altijd twintig verspreiden

Voor altijd twintigHet enige doel dat ik had omtrent Voor altijd twintig was het verspreiden ervan. Voor mezelf had ik het doel dat ik wilde dat honderd mensen het zouden downloaden en dat dit meer dan tien keer zoveel zou zijn, had ik niet verwacht. Het boek staat inmiddels op meerdere websites voor legale gratis e-books en het verkeer naar mijn website bestaat elke dag uit zo’n 50 unieke bezoekers, waarvan een deel het e-book ook downloadt!

Het maakt me zo blij dat ik dit verhaal met mensen kan delen, omdat het mijn eerste echte verhaal was dat af kwam. Heb je hem nog niet gedownload? Geen probleem. Het is voor altijd gratis.

 

 

Doel 3 – Sunny Hill Books oprichten

Wat ik wilde voorkomen was dat er op sites zoals Bol.com stond:

Auteur: Sanne Hillemans

Uitgever: Sanne Hillemans

Hoewel het de waarheid is, wilde ik liever een uitgeverij starten om de boeken onder die naam uit te kunnen geven. Daarnaast helpt de inschrijving bij de Kamer van Koophandel ook bij andere dingen (trouwe volgers weten hoe enthousiast ik ben over het pasje van de Makro – waar ik het afgelopen half jaar nog maar één keer ben geweest, maar het gaat om het idee). De teruggave van BTW is ook niet verkeerd.

17 januari 2017 was de dag dat Sunny Hill Books een feit werd. Ik zeg altijd maar, ik ben m’n eigen grootste fan. En daarom durf ik hier ook te zeggen dat ik nog steeds zo blij ben met die naam, want het past zo volledig bij me.

Sunny-Hill-Books

Auteur: Sanne Hillemans

Uitgever: Sunny Hill Books

 

Doel 4 – Een baan vinden

De boeken betalen zichzelf niet. Omdat ik ze goedkoop wil houden voor jullie, laat ik er een heleboel in een keer drukken en maak ik geen gebruik van de zogenaamde Printing-on-demand diensten, waar veel indie auteurs gebruik van maken. Daarnaast wil een redacteur graag betaald worden en is het laten ontwerpen van een omslag ook niet gratis. Ik moest dus een baan vinden, om deze droom te blijven realiseren.

Nou, ja, dat is gelukt. Ik verdien geld en dat geld heeft maar één doel.

Boeken uitgeven, moet ik het nog zeggen?

 

Ik ben niet dagelijks bezig met het optellen van alles wat ik bereikt heb (wel elke maand in de ‘bereikt in… posts’, maar dat terzijde) en dus was het op een rij zetten van al deze dingen, ontzettend bevredigend. Ik kan amper geloven dat ik mezelf na een half jaar al op de kaart heb weten te zetten als indie auteur en dat er zoveel mensen enthousiast zijn over wat ik doe. Dat ik zelf nog steeds zo enthousiast ben over wat ik doe.

Ik kan alvast één ding verklappen:

Ik. Stop. Hier. Nooit. Mee.

 

Hou de blog in de gaten, want binnen een paar dagen komen de nieuwe doelen voor de tweede helft van 2017 online.