Wie ik ben

Mijn verhaal

Veel auteurs schrijven hier een stuk over zichzelf in de derde persoon. Dat, of iemand anders doet het voor ze. Ik heb nooit begrepen waarom. Ik typ dit, jij leest dit. Laten we de zaken niet moeilijker maken dan ze zijn.

Ik heb iets met woorden. En ik wil ze gebruiken om verhalen te vertellen. De personages waar je over leest in mijn boeken duiken van de een op de andere dag op in mijn brein. Sommigen struinen er al een tijdje rond, anderen moeten op dag een al meteen op papier gezet worden. Ik denk dat ik het het beste omschrijf als ik zeg dat ik een rijke fantasie heb, die soms een eigen leven leidt.

De twee thema’s die altijd aan bod komen in mijn verhalen zijn trauma en liefde, waarbij het eerste het tweede vaak in de weg staat. Als het plot “meisje ontmoet jongen, een van beiden heeft ooit iets moeilijks meegemaakt en dat staat relatie in de weg…” je enigszins aanspreekt, zou ik mezelf bij je aanbevelen. Als je eerste reactie is “wacht, waar zijn de zombies?” vrees ik dat je over de verkeerde schrijver aan het lezen bent.

Inmiddels weten veel lezers mij en mijn werk te vinden. Het maakt me ontzettend blij als ik reacties voorbij zie komen op social media, of als lezers de tijd nemen me een e-mail te sturen. 

Het is onmogelijk om precies te zeggen hoeveel woorden ik al heb geschreven, omdat ik heel veel onafgemaakte manuscripten heb liggen. De woorden die ik hier heb opgeteld komen uit de boeken die ik heb uitgegeven en de manuscripten die daadwerkelijk (bijna) af zijn, maar in werkelijkheid is dat nog niet eens de helft van het totale aantal geschreven woorden.

 

Boeken uitgegeven

Recensies

Gemiddelde beoordeling

Woorden geschreven

Biografie

 

22 mei 1991: geboren. Hier herinner ik me niets van.

1998, of zo: Ik kreeg een bril. Belangrijk hoogtepunt.

2005-2008: Ik deed de havo. Mijn favoriete vakken waren Engels en Management & Organisatie. En natuurlijk Nederlands!

2008-2017: Ik studeerde Bedrijfskunde MER op het hbo en psychologie aan de universiteit, met tussendoor een bestuursjaar van een studentenvereniging én een heleboel reisjes door heel Europa. Ik sloot mijn studie af met een stage in Indonesië en uiteindelijk een afstudeerstage bij een grote uitgeverij in Amsterdam. 

2017: Ik heb me ingeschreven bij de KVK en Circus Cesaria uitgegeven. Na de stage was ik op zoek naar werk en ben uiteindelijk beland bij de ING als telefonisch hypotheekadviseur (iets wat ik ook al had gedaan in Groningen, naast mijn studie). Ook heb ik in dit jaar samen met Simone Lucchesi The Indie Awards opgericht.

2018: Ave Cesaria verscheen. Tijdens mijn werk ben ik altijd blijven schrijven en blijven leren over verhalen, schrijven en boeken uitgeven.

2019: Ik ben veranderd van baan en gaan werken als recruiter. Daarnaast heb ik in dit jaar De actrice in mij uitgegeven.

2020: Ik begon met het actief aanbieden van mijn diensten als redacteur en werkte parttime als tekstschrijver. Ik broedde op van alles, maar dit jaar was een jaar van voorbereidingen treffen.

2021: Het jaar waarin alles veranderde. Ik werd dertig, stopte met mijn baan in loondienst en ging fulltime ondernemen. Ook kreeg ik in dit jaar een contract bij Loft Books (van Ambo Anthos), en gaf ik maar liefst 6 (!) boeken uit.

2022: Ik begon aan mijn avontuur als digital nomad. Mijn werk is volledig online, dus nu reis ik over de hele wereld, terwijl ik geld verdien met wat ik het allerleukst vind. Wil je mijn dagelijkse avonturen volgen? Ik ben het vaakst te vinden in mijn stories op Instagram.

{

“Al heb je een heel idee achter je verhaal en wil je een specifieke boodschap overbrengen, soms is het slechts één goedgeplaatste zin op een moment dat het relevant is in iemands leven die echt iets betekent.
Dat kun je niet timen.”

– Sanne Hillemans