In een de blog van vorige week legde ik  uit wat New Adult precies is. Mocht dat interessant geklonken hebben, maar je weet niet waar je moet beginnen… Dan is dit de post voor jou.

Voordat ik kom met mijn vijf favoriete auteurs, begin ik met twee die je wellicht al kent.

E.L. James – Fifty Shades of Grey

Als je hier nog niet van gehoord hebt, vind ik het verwonderlijk dat je zoiets hips als een blog aan het lezen bent. Fifty shades of Grey is volgens mij de eerste New Adult die groots werd, maar geeft ook meteen een beetje een verkeerd beeld – namelijk dat het allemaal maar SM moet zijn. Prima boek om mee te beginnen als je wilt weten waar alle ophef nou over ging. O en dan is er ook nog deel twee, en deel drie… 🙂

 

Sylvia Day – Crossfire serie

Zelf ben ik begonnen met Fifty shades, en de eerst volgende die me daarna werd aangeraden, was de Crossfire serie. Soortgelijk, maar dan anders.

Een van de leuke dingen aan New Adult vind ik het wanneer de hoofdpersonen beiden zo hun problemen hebben, maar dat die problemen elkaar juist versterken. Toch is de aantrekkingskracht zo groot dat ze niet zonder elkaar kunnen, en dus moeten die problemen getackeld worden. Deze serie is daar een goed voorbeeld van, en met een reden zo populair geworden.

 

Na deze twee bekende series was ik overtuigd van het genre en ging ik op zoek naar meer. Hieronder mijn vijf favoriete NA-auteurs, allemaal met een andere reden.

 

Laurelin Paige – The Fixed Trilogy

Een vrouw die zo verlangt naar liefde dat ze de neiging heeft haar geliefden obsessief te stalken. Een man die iedereen om hem heen manipuleert – om ze vervolgens pijn te kunnen doen. Geen ideale combinatie, tenzij je het hebt over twee hoofdpersonages met problemen die elkaar versterken.

Dit is echt één van mijn favoriete series. Allereerst omdat de psychologie zo goed klopt, maar ook omdat in het derde deel dingen uit het eerste deel in een nieuw licht gezet werden, waardoor ik helemaal versteld stond. Daarnaast leest het als een trein en is het gewoon ontzettend vermakelijk om over een bloeiende relatie te lezen.

 

J.A. Huss – Alles, maar begin met de Rook&Ronin trilogie (Tragic)

Volgens mij kwam ik J.A. Huss meteen tegen toen ik verder ging zoeken naar New Adult, en wat ik zo fantastisch vind aan haar schrijven, is dat het ontzettend dark en ontzettend spannend is. Dit zijn geen simpele romantische boeken, dit zijn verhalen over heftige getraumatiseerde personages die zich in onmogelijke situaties bevinden en niet altijd dezelfde voorkeuren hebben als jij en ik. Deze heftigheid fascineert mij en lees ik graag, maar je moet ervan houden. Deze boeken zijn absoluut niet voor iedereen. Maar zeker haar eerdere werk staat hoog op mijn lijstje met favoriete boeken.

 

Colleen Hoover – Alles, maar Too Late is mijn favoriet

Iedereen kent Colleen Hoover tegenwoordig en hoewel ik van haar nog maar een paar boeken heb kunnen lezen, zijn ze altijd een groot succes. Ze staat bekend als New Adult auteur, maar ik vind haar boeken vrij braaf. Wellicht heb ik voornamelijk haar YA (Young Adult) gelezen, dat zou kunnen.

Mijn favoriet van Colleen is Too Late, een boek dat nooit bedoeld was als boek, maar als schrijfproject waar ze af en toe aan schreef als ze er zin in had. Het heeft daarom geen reguliere structuur, iets wat juist betekent dat de drama maar blijft komen. Geen probleem voor mij!

 

Cora Carmack – Rusk University Series

Eén universiteit, zoveel mogelijke verhaallijnen. Deze serie gaat over een team Football players en hun liefdestaferelen. Elk boek een andere speler. Erg leuk om in alle andere boeken door te blijven lezen over personages die al eerder zijn geïntroduceerd.

De covers zijn echt foeilelijk, maar ik vond de verhalen erg leuk. Dit is klassiek New Adult. Er zijn problemen, mensen die zich ontwikkelen, maar het is niet té heftig en allemaal heel realistisch beschreven. Wel laat Cora ons al jaren wachten op het vierde boek, omdat ze er nog niet klaar voor was die te schrijven. Tot die tijd is er nog genoeg om van te genieten!

 

Brittainy C. Cherry – Art & Soul

Ik heb van Brittainy nog maar twee boeken gelezen, maar ik stond elke keer verbaasd over de schrijfstijl. Ze schrijft echt goed! Minder gehaast dan sommige NA auteurs en met heel veel oog voor detail. Ik zou haar bijna de Nicholas Sparks van het genre noemen, want daar hadden haar verhalen wel iets van weg.

Zeker een aanrader als je net begint met New Adult.

 

 

 

Dat waren ze, mijn aanraders! Ik ben heel benieuwd of jij een of meerdere van deze boeken hebt gelezen. Wat vond je ervan? Heb je nog andere tips voor de lezers van deze blog? Of voor mij? 😉