Mag ik bij jou 

Amanda heeft haar leven goed op orde: ze werkt met plezier bij de makelaardij van haar vader en haar vriend Pepijn is perfect relatiemateriaal. Als ze hoort dat er in een lokale nachtclub een moord is gepleegd en de dader is ontkomen, staat dat dan ook ver van haar bed. Maar wanneer ze de opsporingsbeelden ziet, herkent ze hem meteen: Roan.

Van kindsaf waren ze beste vrienden – en meer – tot ze gingen studeren en elkaar uit het oog verloren. Als ze die avond haar appartement binnenstapt, blijkt ze niet alleen te zijn. Roan staat midden in haar woonkamer. Hij is onschuldig, zegt hij, en heeft een schuilplaats nodig.

Hoe kan ze nee zeggen tegen haar vroegere beste vriend?

ISBN e-book: 9789047206828

‘Niet schrikken.’

Zowel het onverwachte geluid als de schim die opeens tevoorschijn komt zorgt voor het tegenovergestelde effect en ik slaak een kreet. Mijn hartslag stijgt onmiddellijk en mijn lichaam maakt zich klaar om te vechten of te vluchten. Uit zichzelf zet mijn voet een stap achteruit, terwijl mijn hand naar het lichtknopje gaat.

Al voordat het licht de schim omtovert tot een mens, weet mijn instinct wie het is. Twee donkerbruine ogen staren me aan vanonder een capuchon en hij heeft zijn handen geheven, alsof hij me wil laten zien dat hij te vertrouwen is.

‘Roan.’

Het is lang geleden dat ik hem voor het laatst gezien heb, maar hij is het onmiskenbaar. Die ogen hebben me in mijn leven zo vaak aangekeken dat ik ze herken, ook al zien ze eruit alsof hij al dagen niet heeft geslapen. Langzaam brengt hij zijn hand naar boven en trekt zijn capuchon naar beneden, waardoor zijn halflange gekrulde haren tevoorschijn komen, evenals een dunne baard die ik nooit eerder bij hem gezien heb.

Terwijl mijn hartslag weer terugkeert naar een normaal ritme, haal ik diep adem. Mijn eerste reactie is om hem te willen omhelzen, maar een halve seconde daarna herinner ik me alles wat ik die avond heb gelezen en ik dwing mezelf nog een stap achteruit te zetten.

‘Amanda…’

Omslag De actrice in mij ebook

Paperback

€20,00

E-book

€4,99

Luisterboek

€4,99

Vicky’s huis is gezellig rommelig. Die definitie zijn we een tijd geleden overeengekomen, want zij vindt het gezellig en ik vind het gewoon rommelig. Met een onschuldige blik verplaats ik een stapel tijdschriften van de stoel naar de grond en met samengeknepen ogen zet ze de pan op tafel, waarna ze lachend terugloopt naar de keuken.