Het 1-op-1 groeitraject

In vier maanden meer tekstinzicht, schrijfvaardigheden en tools om de mooiste verhalen neer te zetten

Dit traject focust zich niet alleen op het verbeteren van je boek, maar vooral op het verbeteren van jou als schrijver. Als je je in één of meer van de volgende punten herkent, nodig ik je uit om verder te lezen.

 • Je schrijft al een tijdje, maar hebt het gevoel dat je niet echt verbetert.
 • Je bent bang voor de meningen van anderen.
 • Je staat vast in je proces, durft niets te doen met de woorden die je geschreven hebt.
 • Je hebt je boek al eens opgestuurd naar uitgeverijen en afwijzingen ontvangen.
 • Je vraagt je regelmatig stiekem af of wat je schrijft eigenlijk wel goed is.
 • Je hebt al een boek uitgegeven, maar krijgt er weinig reactie op.
 • Je ontvangt geregeld negatieve feedback die je aan het twijfelen brengt

Iedere schrijver wil een bestseller, maar daar kom je niet door het enkel heel graag te willen en daar kom je zelfs niet door heel veel te schrijven (al helpt dat wel). Daar kom je door actief aan je schrijfvaardigheden en je tekstuele inzicht te werken.

We willen allemaal zo snel mogelijk dat punt bereiken waarop we moeiteloos goede boeken schrijven. Maar het willen is niet genoeg. Je moet actief gaan werken aan je eigen ontwikkeling als schrijver. 

En daar ga ik je bij helpen.

 

Na het groeitraject…

 

 • Voel je je zekerder over de kwaliteit van je verhalen.
 • Weet je hoe je zelf constant kunt verbeteren als schrijver.
 • Kun je onderscheiden met welke feedback je wel wat moet, en met welke feedback niet.
 • Heb je veel nieuwe schrijftechnieken tot je beschikking én weet je hoe je ze moet toepassen om jouw lezers mee te slepen.
 • Schrijf je met doelbewustheid, en kun je gemaakte keuzes onderbouwen, waardoor je niet zo makkelijk meer aan het twijfelen gebracht kan worden.
 • Ben je simpelweg een betere schrijver. 

Op ieder moment kunnen maar twee schrijvers tegelijkertijd dit traject volgen, dus zet jezelf bij interesse meteen op de wachtlijst!

 

Investeren in je schrijfskills is het beste wat je voor jezelf kan doen. En als je verder wil komen is Sanne echt een topper. Ze begrijpt hoe fictie werkt en kan snel de pijnpunten aanwijzen.

Robin Rozendal

auteur

Sanne werkt snel en enthousiasmerend vanuit haar eeuwig positieve mindset. Precies wat elke aarzelende schrijver nodig heeft!

Vanessa Gerrits

auteur

Traject van vier maanden, met:

 • Uitgebreide intake + eindevaluatie.
 • Iedere maand een zoomcall (4x een uur).
 • Iedere twee weken feedback op 5.000 woorden van jouw schrijfwerk (9x).
 • Opdrachten en schrijftips waar je meteen mee aan de slag kan.

Voor schrijvers die:

 • In een korte tijd grote stappen willen maken.
 • Graag nieuwe dingen leren en openstaan voor feedback.
 • Iedere week minstens twee à drie uur hebben voor hun schrijfwerk.
 • Hun eigen ontwikkeling voorop stellen.

Jouw investering: €1299,-

Exclusief 21% btw

 • Individuele begeleiding.
 • Op maat gemaakt traject om jouw doelen te behalen.
 • Stok achter de deur om te schrijven.
 • Experimenteren met van alles, of gericht aan één ding werken.

Toen ik net begon met schrijven, wist ik niet of wat ik schreef goed was. Ik deed maar wat. Zelfs toen ik begon met het uitgeven van mijn boeken deed ik dat op hoop van zegen.

Ik durfde geen cursus te doen of iemand met verstand van schrijven mijn verhaal te laten lezen, omdat ik bang was dat ze zouden zeggen dat ik alles fout deed, dat ik van nu af aan volgens een bepaalde structuur moest schrijven, anders was het slecht. Ik was bang dat alles aan mijn schrijven zou moeten veranderen, en dat wilde ik niet.

Gelukkig hoeft dat ook niet. Er is niet maar één manier om te schrijven, dus ik ga je niet een vaste structuur of methode aanleren. Maar wat je wel gaat leren is schrijfinzicht. Leren inzien hoe je verhaal krachtiger kan overkomen, hoe je emoties opwekt bij lezers en waarom bepaalde dingen wel of niet werken.

En nu ik al deze dingen weet en kan toepassen, is mijn schrijfplezier alleen maar groter geworden!

Ben jij nog steeds 100% tevreden met je eerste boek(en)?

Dan sta je stil in je groei.

Start

Jij vult het formulier onderaan de pagina in

3

Intake

Via zoom bespreken we wat jouw leerdoelen zijn en waar je naartoe zou willen werken. Ik voorzie je meteen van tips en ideeën.

Als we samen het traject aangaan, zit de intake bij de prijs in. Mocht je na de intake besluiten het traject niet te volgen, dan betaal je enkel voor deze ene sessie (€119,- ex btw)

Mocht ik aan de hand van de intake besluiten dat dit traject niet is wat je op dit moment nodig hebt, betaal je niets.

3

Schrijven

Jij gaat aan de slag met je schrijfwerk. Daarvoor zijn meerdere opties. Je kunt bijvoorbeeld werken aan losse verhalen of opdrachten (die ik je kan geven, op basis van waar de meeste winst te behalen valt) of je werkt aan je eigen verhaal.

Tip: omdat dit traject gaat om jouw vaardigheden en niet om het product (het boek), raad ik je niet aan om dit traject in te gaan met een verhaal dat al af is en waar je feedback op wilt. Bij voorkeur starten we samen op een moment dat jij begint met een nieuw verhaal, waaraan je nog niet gehecht bent (zodat we er samen aan kunnen sleutelen, en niet alles al vaststaat).

3

Feedback

Iedere twee weken stuur je mij op een afgesproken dag een deel van je schrijfwerk op, waarop je feedback wilt hebben (+/- 5.000 woorden). Dit redigeer ik binnen 2 werkdagen, voorzie ik van opmerkingen en tips, met eventueel aanvullende opdrachten of ideeën.

3

Zoomcall

Iedere maand spreken we elkaar op vooraf afgesproken data. We bespreken in een uur de feedback die je hebt ontvangen, denken samen na over het verhaal dat je aan het schrijven bent en gaan in op álle vragen die je mogelijk hebt (die je in de loop van de maand natuurlijk kunt verzamelen voor dit gesprek 😉 ).

3

Eindevaluatie

Na vier maanden spreken we elkaar voor de eindevaluatie, waarin we terugblikken op het traject, kijken naar het resultaat van jouw doelen en jij je laatste vragen aan mij kunt stellen. 

Ik heb zelf een enorme ontwikkeling doorgemaakt in mijn schrijven. Al vind ik mijn eerste verhalen nog steeds mooi, ik cringe als ik het teruglees, omdat ik zo veel beter ben geworden. Er valt me van alles op wat ik nu anders zou doen.

Voor die groei heb ik ontzettend veel werk verzet. Ik heb opleidingen en cursussen gedaan, veel gelezen en geanalyseerd, heel veel geschreven en om feedback gevraagd.

Ik zou willen dat ik door dat proces geleid werd, door iemand die me vertelde wat ik allemaal moest leren, me feedback gaf op mijn werk en aan wie ik al mijn vragen kon stellen. 

Dat doe ik voor jou.

In het gesprek waarin we Sannes feedback bespraken dacht ze mee over de verhaallijn en kwam ze met inzichten waar ik zelf nooit op was gekomen. Extra fijn daaraan vond ik dat ze ideeën bedacht met mij en mijn schrijfstijl in haar achterhoofd: niet zoals ze het verhaal zelf zou schrijven of graag zou zien, maar echt zoals het bij mij past.

Susan Muskee

auteur

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik beginnen?

Er is op ieder moment ruimte voor twee schrijvers. Door het formulier onderaan de pagina in te vullen, laat je mij weten dat je interesse hebt. Ik geef je bij ontvangst van de mail een indicatie en stuur je daarna een e-mail zodra ik plek heb.

Hoeveel heb ik na die vier maanden geschreven?

Misschien heb je een heel boek af, misschien heb je vier heel goede hoofdstukken, het is lastig te zeggen. Ieder traject wordt op maat gemaakt. 

Als je om de week in ieder geval de 5.000 woorden aanlevert, heb je na vier maanden 45.000 woorden (ongeveer een half boek of meer). De focus ligt in dit traject op jouw vaardigheden, dus het kan ook zijn dat je blijft sleutelen aan dezelfde hoofdstukken. 

Kan ik in termijnen betalen?

Ja. Je kunt ervoor kiezen om in één keer €1299 te betalen, in twee keer €655, of in vier keer €330 te betalen (alle bedragen exclusief btw). De voordeligste optie is om in één keer te betalen.

Maakt het uit in welk genre ik schrijf?

Dit traject is voor schrijvers van fictieboeken. Maar of het nou een romance, fantasy of thriller is, dat maakt niet uit. Veel schrijfvaardigheden zijn universeel toepasbaar.

Wat ik je wel wil meegeven, is dat mijn visie op goed leesbare boeken is dat ze de lezer meenemen op reis in hun fantasie. Ik leer mijn klanten hoe je vlot schrijft, spannend schrijft, de lezer meesleept en emotie opwekt.

Heb jij met jouw verhaal andere doelen, of een andere visie op schrijven, dan zijn we waarschijnlijk geen goede match.

Ik wil graag leren schrijven, is dit traject voor mij geschikt?

Dit traject is voor iedereen die het schrijven serieus neemt en daarin wil groeien, ongeacht je ervaring.

Wat wel belangrijk is is dat je weet van jezelf dat je met enig gemak veel woorden op papier weet te krijgen, want als jij niets schrijft, kan ik nergens feedback op geven. Dus mocht je daaraan twijfelen, dan raad ik je aan eerst een paar weken te proberen te schrijven en jezelf alvast te verdiepen in de basisbeginselen, zodat je met dit traject een verdiepingsslag kunt maken.

Ik ben al mijn hele leven bezig met boeken en verhalen, en sinds 2017 is dat meer geworden. Toen startte ik mijn eigen uitgeverij, gaf ik mijn eigen boeken uit en uiteindelijk begon ik diensten aan te bieden. 

Sinds 2021 heb ik een contract bij een uitgeverij en werk ik fulltime in mijn eigen bedrijf. Ik redigeer en vertaal boeken. 

Door alle verhalen die ik zie en alle fouten die ik zelf heb gemaakt in mijn schrijfcarrière, weet ik bij anderen nu snel de vinger op de zere plek te leggen.

Ik kan me voorstellen dat je het fijn vindt alvast een beeld te krijgen van degene met wie je zo’n intensieve samenwerking aan zou gaan, dus vind je hiernaast een video waarin ik met Robin Rozendal in gesprek ben over redactie. 

3 + 6 =

Ik wacht met smart op je mail!