Een nieuwe website is reden genoeg om ook weer even een update te schrijven, want zoals je kunt zien ben ik de laatste tijd erg actief met videocontent, maar blogs schrijven is alweer even geleden. Via Instagram houd ik jullie geregeld op de hoogte van waar ik mee bezig ben, maar het is tijd voor een kort overzicht!

Website

 

Laten we beginnen bij het meest overduidelijke, je kijkt nu naar een nieuwe website! Het afgelopen jaar heb ik een cursus Grafische Vormgeving gedaan en de laatste paar weken daarvan bestonden uit wat lessen over WordPress. Nu heb ik al jaren een WordPress website, maar wil ik hem ook al minstens een jaar aanpassen. Dit onderdeel van de cursus in combinatie met de tijd die de quarantaine me bood, was een hele vruchtbare combinatie. Want, voilá. Het heeft me minder dan een maand gekost deze website te maken en tot mijn grote opluchting kon ik alle blogposts overzetten vanaf mijn oude website.

 

Ik begon met een .com website, maar al snel voelde ik de behoefte over te gaan op een .nl versie. De voornaamste reden? Als ik ooit besluit in het Engels uit te geven, doe ik dat waarschijnlijk niet onder mijn eigen naam, omdat deze niet goed uit te spreken is in het Engels. Dus mocht het zover komen (en ergens is dat nog wel het plan) dan zal ik toch een andere website moeten maken.

 

De .com domeinnaam houd ik uiteraard wel (en ik was heel blij dat niemand de .nl had gekocht met de snode plannen deze voor veel geld aan mij te verkopen), maar hij zal doorverwijzen naar de .nl website.

 

 

 

Schrijfupdate

 

Het is ook een tijd geleden dat jullie van me hebben gehoord waar ik op dit moment aan werk. Op Instagram deel ik wel eens updates over het schrijven, maar het is vaag en onduidelijk wát jullie nu van me kunnen verwachten.

 

De waarheid is dat ik het zelf ook niet precies weet. Wat ik wel weet is dat er twee manuscripten klaar zijn. Wat ik ook weet is dat er twee verhalen heel ver af zijn en dat ik ze met wat moeite af kan maken. Maar daarnaast ben ik net weer begonnen met een nieuw verhaal omdat de inspiratie toesloeg, dus wat in welke volgorde af gaat zijn is maar de vraag.

 

Terug naar die twee manuscripten. Het voelt haast eng om te zeggen, maar mijn plan is om deze op te sturen naar een uitgeverij. Morgen, zelfs (of wacht, het is al na 0.00 dus technisch gesproken vandaag). Want ook de boekvoorstellen zijn af. De manuscripten liggen er al sinds begin dit jaar en een of andere mentale blokkade weerhield me ervan de daadwerkelijke stappen zetten om het op te kunnen sturen (lees: laatste dingen aanpassen, boekvoorstellen schrijven). Dit zijn stappen die ik nooit eerder heb gezet (wel het aanpassen, niet de boekvoorstellen), dus het was nieuw en nieuwe dingen stel ik soms weleens uit.

 

Daarnaast voelt het ook vreemd om allereerst tegen de wereld te zeggen dat je een uitgeverij gaat zoeken, terwijl je nog niet weet of het lukt. Maar daarnaast heb ik m’n naam inmiddels toch enigszins opgebouwd als indie. Ik doe het nu al een paar jaar zelf, ben The Indie Awards gestart en heb een boek geschreven over zelf uitgeven. Dat betekent ook dat ik het inmiddels enigszins onder de knie heb en hoewel er nog 1000 andere dingen zijn die ik kan doen in de wereld van selfpubben, voelt het ook als een comfortzone. Doorgaans probeer ik buiten mijn comfortzones te treden, dus is het tijd om iets nieuws te leren en nieuwe mogelijkheden op te zoeken.

 

Natuurlijk houd ik er volledig rekening mee dat het niet (nu) gaat lukken en dan blijven die manuscripten echt niet op de plank liggen, dus de boeken komen er. Maar de tijdlijn is even afhankelijk van deze spannende nieuwe stappen die ik ga zetten.

 

 

 

Instagram

 

Inmiddels ben ik vaak op Instagram te vinden. Sommigen (vooral ikzelf) zouden misschien zeggen: te vaak. Ik herinner me nog de dag dat ik besloot de camera om te draaien en mezelf te laten zien (in plaats van mijn eten, hehe). Het was spannend, maar inmiddels zou ik niet meer anders willen. Ik krijg zoveel leuke reacties en doe oprecht leuke contacten op via dit sociale medium. Het zorgt ervoor dat ik Twitter en Facebook soms een beetje verwaarloos, maar ook daar probeer ik te blijven updaten. Mocht je dus ergens echt een kijkje in mijn leven willen nemen, dan is dit de plek om het te doen.

 

Tegenwoordig ben ik ook verslaafd aan Tiktok (ja, ik beken het maar gewoon eerlijk). Ik installeerde de app in een verveelde bui en voor ik het wist stond ik voor de camera te playbacken alsof m’n leven er vanaf hing. De meeste Tiktoks (maar niet allemaal, haha) deel ik ook op Instagram, waar ze allemaal opgeslagen staan in de highlights. Voel je je een keer verdrietig en kan je wel een glimlach gebruiken, dan is dat de plek voor je.

 

 

 

Bloggen

 

Nu ik voor de nieuwe websites al m’n oude blogs bij langs ging om te controleren of alles goed stond en om linkjes aan te passen, merk ik dat ik het bloggen toch wel mis en misschien zelfs wel in een nieuwe vorm wil gieten. Voor mijn reisblog nam ik altijd echt de tijd om gedachten en lessen op te schrijven, maar dat doe ik hier niet altijd. Op dit moment denk ik dat ik er wellicht wel behoefte aan heb om het bloggen weer op te pakken, maar we weten ook allemaal hoe dat gaat (sorry dat ik zo lang niet geblogd heb, vanaf nu weer elke week een blog, om het een week later alweer op te geven). Daarom beloof ik ook helemaal niets, want ik wil de verplichting niet en jij wilt de teleurstelling niet, dus houd de boel maar gewoon in de gaten via social media en dan merken we het vanzelf wel 😉

 

 

 

Tot slot, als je een keer wat meer tijd hebt vind je het misschien leuk om wat oude blogs van me te bekijken. Superleuk als je dan een reactie achterlaat, kan ik meteen testen of die functie werkt op de nieuwe website.

 

Bedankt voor het lezen en tot snel.

 

O en in ander nieuws: ik kan tegenwoordig planten in leven houden. En daar ben ik erg trots op!