Een paar weken geleden kreeg ik een idee. Of eigenlijk ontstond het idee al veel eerder, maar voelde ik de enthousiaste kriebel die ik soms krijg bij leuke nieuwe dingen pas een paar weken geleden. Het begon allemaal met de spontane #vraaghetdeboekblogger tweets op Twitter. Een boekenblog…

Zin in een boekenblog

Ja, dat was geen grap. Het was zo gezellig op Twitter en ik lees zoveel en stiekem dacht ik er al een tijdje over na. En na onderstaande reacties…

Nou ja… Toen waren er niet echt veel twijfels meer. Dus laat me beginnen met zeggen dat ik de boekenblog community echt fantastisch vind. Het is echt een groep met mensen die allemaal houden van het geschreven woord en dat met ontzettend veel enthousiasme met elkaar en anderen delen.

Nou.

Daar wil ik eigenlijk best deel van uitmaken.

 

Boekenblog

Dus de blog zal vanaf de komende weken een wat andere vorm aannemen. Nog steeds blijf ik jullie op de hoogte houden van schrijfperikelen en uitgeefdrama’s, maar daarnaast wil ik meer delen. Natuurlijk zal het gaan over de boeken die ik lees, maar ik sluit ook niet uit dat ik posts ga maken over films of series. Er zijn zoveel geweldige verhalen op de wereld en ik nuttig er veel van.

 

Doel

Mijn doel met deze boekenblog  is niet zozeer om mijn mening te geven over het werk van anderen. Iedereen heeft een andere smaak en als ik zeg dat ik een boek verschrikkelijk vond, sta jij misschien versteld omdat je honderd pagina’s lang aan het huilen was vanwege de emotionele connectie die jij met het verhaal had. Dat is het punt… We lezen boeken allemaal vanuit ons eigen referentiekader en dat zorgt ervoor dat we er allemaal compleet andere dingen bij ervaren. En dát is waar ik over wil schrijven. Waar ik aan dacht en wat ik ervoer tijdens het lezen van de boeken.

Natuurlijk zal ik ook vertellen waar het over gaat en of ik het leuk vond of niet, maar het wordt meer dan dat. En wat ik daar precies mee bedoel, zal de tijd leren.

 

Persoonlijk

Ik heb overwogen er een aparte blog voor aan te maken, maar ik wil het allemaal gewoon op één plek houden. Hoewel het besprekingen zullen zijn van het werk van anderen, schijnt een deel van mijn persoonlijkheid er doorheen en dat is de reden dat ik dit ook op mijn eigen, persoonlijke website wil houden.

En natuurlijk hoop ik jullie stiekem en uiterst subtiel te beïnvloeden om mijn boek te kopen.

Dus dat is het nieuws van deze week. Ik ga nog even niets beloven omtrent de frequentie van de blogs, maar ik probeer de regelmaat erin te houden. De eerste komt in ieder geval al over een paar dagen.