E-book omslag Voor altijd twintig

Voor altijd twintig

Als de twintigjarige Julia haar dode tweelingbroer vindt op de vloer van zijn slaapkamer in hun ouderlijk huis, staat haar wereld op zijn kop.

Zonder enige voortekenen heeft hij zelfmoord gepleegd en in haar zoektocht naar een verklaring vindt ze zichzelf op een spoor, starend naar de koplampen van een naderende trein. Voor haar staat een onbekende jongen, die hetzelfde doel lijkt te hebben.

Terwijl de twee elkaar beter leren kennen, probeert Julia de puzzelstukjes op zijn plaats te leggen om de enige vraag die haar vanaf dat moment bezighoudt te beantwoorden: waarom?

ISBN: 9789492670007

Ik wil mijn ogen niet openen, want ik ben bang dat de gesloten oogleden het enige zijn wat de tranen nu nog kan tegenhouden en ik verstevig mijn grip op zijn hand, waarna hij hetzelfde doet. Het is zo’n lief gebaar en hoewel ik mijn ogen dicht heb, weet ik dat hij naar me kijkt. Mijn adem stokt op het moment dat ik een traan over mijn wang voel rollen en zijn stem doorbreekt de stilte.

‘Julia, ik weet dat ik je niet ken, maar ik maak me zorgen om je. Praat met me.’

Proloog

 

Daar sta ik. Midden op de rails, wachtend tot de trein me zal raken. Hoewel het allemaal vrij snel gebeurt, voelt het alsof ik al een eeuwigheid op het spoor toe sta te kijken hoe de gele vlek nadert. De verblindende lichten van de grote koplampen komen recht op me af en ik kijk ernaar. Als je dood bent, heb je geen zicht nodig. Ik weiger te knipperen en voel mijn ogen branden.

Het gebeurt vaak, dat er op deze plek iemand voor de trein springt. Maandelijks wordt er wel iets gerapporteerd op het nieuws. Ik vind het een verschrikkelijk egoïstische manier van het beëindigen van je leven. Niet alleen traumatiseer je de machinist voorgoed, je houdt de mensen in de trein uren op terwijl een aantal harde werkers jouw resten van de trein moeten schrapen. Het zou niet mijn eigen keuze zijn om op deze manier te gaan, maar blijkbaar wil het lot dat iemand in die trein te laat komt voor zijn of haar vergadering. Wellicht moet iemand een sollicitatiegesprek missen omdat zijn of haar droombaan zich binnenkort aan zal dienen. Misschien is het lange wachten aanleiding voor twee mensen om hopeloos verliefd te worden op elkaar. Misschien komt daaruit een baby voort die op een dag de wereld gaat redden.

Er is vast een reden. Er moet een reden zijn. Maar voor mij eindigt het hier. Ik sluit mijn ogen en wacht op de klap.

Het is een heftig verhaal waarbij de gevoelens van Julia levensecht worden beschreven. Ik heb regelmatig een traantje weggepinkt.
Je leest het boek niet om blij van te worden, maar het absoluut een boek dat de moeite waard is.

Juuls Boekwinkeltje

In het verhaal komt zoveel liefde naar voren. Het is een mooi verhaal over liefde en vriendschap met een rauw randje van verdriet en pijn.

Veronique's Boekenhoekje

Voor Altijd Twintig is het boek waardoor ik weer aan het lezen geslagen ben. Nieuwe, jonge auteur, ikzelf ben dan toch altijd wat sceptisch, maar het verhaal over Julia en haar broer die zelfmoord heeft gepleegd liet me vanaf het begin niet meer los.

Maria's Comfort Corner

‘Kom je kijken, Julia?’ vraagt Max me, terwijl hij zachtjes met een drumstick op het drumstel tikt, wat een rustgevend geluid creëert. 

‘Waarnaar?’

‘Ons optreden,’ grijnst Max breed. ‘Thomas, kom op. Je neemt een leuk meisje mee naar huis en hebt niet eens opgeschept over je sexy muzikale talenten?’

Thomas lacht en ik kijk verbaasd opzij. Het is de eerste keer dat ik hem zo uitgelaten hoor lachen en het geluid raakt me op een manier die mijn brein er nu niet bij kan hebben. Thomas neemt nonchalant een slok van zijn flesje bier en draait zijn hoofd naar mij toe. 

‘Ik heb sexy muzikale talenten,’ kondigt hij aan – te laat, volgens Max. ‘We gaan af en toe de straat op en spelen wat deuntjes.’
‘Wauw, jij weet onze awesomeness totaal geen eer aan te doen.’
‘Het is iets wat je moet ervaren, Maxie,’ glimlacht Thomas.

Voor altijd twintig Playlist op Spotify

Omslag Voor altijd twintig

Voor altijd twintig

Als de twintigjarige Julia haar dode tweelingbroer vindt op de vloer van zijn slaapkamer in hun ouderlijk huis, staat haar wereld op zijn kop.

Zonder enige voortekenen heeft hij zelfmoord gepleegd en in haar zoektocht naar een verklaring vindt ze zichzelf op een spoor, starend naar de koplampen van een naderende trein. Voor haar staat een onbekende jongen, die hetzelfde doel lijkt te hebben.

Terwijl de twee elkaar beter leren kennen, probeert Julia de puzzelstukjes op hun plaats te leggen om de enige vraag die haar vanaf dat moment bezighoudt te beantwoorden: waarom?