Het voelt alsof ik in februari niet veel heb gedaan, maar dat komt omdat ik veel dingen heb gedaan waarvan niet direct resultaat te zien was. Waar januari in het teken stond van een begin, stond februari in het teken van een einde.

Vorige maand startte ik mijn eigen bedrijf, werd Voor altijd twintig beschikbaar om gratis te downloaden en begonnen de blogs. Deze maand was de laatste dag op mijn stage en ben ik druk bezig geweest met het afronden van mijn studies. En waar de blogs vorige maand begonnen, stopten ze deze maand alweer – hoewel je daar niets van zult merken, want tegen de tijd dat je dit leest staat er netjes voor elke week van februari een blog online. Nooit gedacht dat ik het woord antedateren, dat ik op de middelbare school met veel moeite heb geleerd, kon toepassen in het echte leven.

 

Stage

Van september tot half februari heb ik stage gelopen bij een uitgeverij. Na nog een aantal lange verslagen geschreven te hebben, zijn die punten binnen! Het enige wat nog gedaan moet worden is het afronden van mijn scriptie – een businessplan voor Sunny Hill Books. Waarschijnlijk lees je in het volgende maandverslag dat die ingeleverd is!

 

Beta-lezen

Begin dit jaar heb ik een oproepje gedaan voor beta-lezers. In een ruime maand hebben zo’n vijftien man Circus Cesaria mogen lezen en heb ik kunnen genieten van de leuke reacties en kunnen leren van de kritische feedback.

Er zitten in het verhaal een aantal verrassende wendingen en het was heel fijn om te zien hoe veel lezers dingen soms niet aan zagen komen en om de reacties te lezen, vlak nadat ze de hoofdstukken hebben gelezen.

Aan de hand van de feedback heb ik het verhaal nog een keer herschreven en uiteindelijk is het hele document deze maand ook naar de redacteur gegaan!

Ik kan niet wachten tot jullie het in april kunnen lezen!