Laten we het eerlijk toegeven, we houden allemaal van Netflix. Het is makkelijk in gebruik en het aanbod is overweldigend. Maar soms kom je een serie tegen die er niet te vinden is en dan moet je toch wat…

In deze blog vertel ik je over vijf leuke series die níet op Netflix staan (maar wel op Videoland, of te downloaden zijn).

 1. Finding Carter
  Finding Carter is echt één van mijn favoriete series. Hij is al wat ouder, maar nog steeds wil ik hem nog eens kijken – voor de derde/vierde keer? Het heeft alles: drama, trauma, liefde, complexe relaties, actie, verraad, dood… noem het op en deze serie heeft het. Ik raad hem echt met klem aan, maar bereid je voor. De serie is gecanceld na een extreme cliffhanger, het enige grote nadeel. Toch zijn de twee seizoenen die er zijn het meer dan waard.De serie gaat over Carter, die op jonge leeftijd ontvoerd is en nu terug wordt geplaatst in haar eigen gezin – dat bestaat uit voor haar onbekenden. Maar de liefde voor de vrouw die haar heeft opgevoed verdwijnt niet zomaar en een relatie met haar echte ouders is niet zomaar opgebouwd.

 2. UnReal
  Deze serie heb ik recent ontdekt en staat op Videoland! Het gaat over alle perikelen die zich afspelen op de set van een datingshow zoals The Bachelor. De drama daar ontstaat niet uit het niets, maar wordt gecreëerd door manipulatieve producers die iedereen tegen elkaar opzetten voor goede tv, iets wat niet altijd goed afloopt.
  Ik vond het razend interessant om een kijkje te nemen op zo’n (fictieve) set, maar vooral om te ontdekken wat het psychologische effect is op de producers die zo met mensen moeten spelen. Vier seizoenen genieten, begin dit weekend nog!

 3. Good Trouble
  Ooit The Fosters gezien? Nee? Dan raad ik die eerst aan. Maar na het aflopen van The Fosters besloten de makers een spin-off te creëren die ook los te kijken is, genaamd Good Trouble. Good Trouble volgt Callie en Mariana, die beiden aan hun eerste baan beginnen en daarin tegen allerlei problemen aanlopen. Natuurlijk heeft deze serie de nodige liefdesperikelen en drama, maar het laat ook het daadwerkelijke leven van millennials zien op een soms haast poëtische manier. De meiden komen te wonen in een soort community met een groep andere mensen die je stuk voor stuk ook beter leert kennen. En, natuurlijk komen er oude bekenden langs uit The Fosters!

 4. Clique
  Mysterieuze thriller, is het eerste wat in me opkomt om deze serie te beschrijven. We volgen een studente die geïntrigreerd raakt door een groepje meiden. Als haar beste vriendin zich vervolgens met ze inlaat wordt ze nog nieuwsgieriger, maar ze heeft geen idee waar ze zich in mengt. Spanning en sensatie alom, meer kan ik er niet over zeggen. Het heeft een hele eigen sfeer en interessante personages. Ook deze serie is te vinden op Videoland, joepie! Geen illegale acties nodig om te genieten van deze parel.

 5. The Bold Type
  De hedendaagse Sex and the City, ik meen het. Ik moest er even inkomen en de personages leren kennen maar na één of twee afleveringen zit je erin en wil je alleen maar meer. Deze serie gaat over drie vriendinnen die bij hetzelfde bedrijf werken, een modetijdschrift. Het gaat over struggles in relaties, maar heeft ook een echte focus op hoe het is om voor het eerst te werken en je op te werken binnen een bedrijf. De drie hoofdrolspelers hebben leuke persoonlijkheden en een vermakelijke chemie. Meet your new best friends: Jane, Cat en Sutton.
  Hij staat helaas niet op een officiële streamingsite, maar deze serie is het echt waard om iets illegaals voor te doen 🙂 Ik herhaal: DE HEDENDAAGSE SEX AND THE CITY.

Vertel het me! Heb jij een van deze series gezien? Wat vond je ervan?

Laat het weten in de reacties hieronder, ik ben razend benieuwd of ik de enige ben die deze parels heeft ontdekt. En als je er voor het eerst over hoort: Veel plezier de komende weken 😉